> Paikkakunnittain > Maakunnittain > Ohjeet

     - Ohjeet
Sivu päivitetty

Digiarkisto on Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) harrastajavoimin ylläpitämä kuva-arkisto.

Digitoijat ovat harrastajasukututkijoita, jotka valtaosin digitoivat itseään kiinnostavaa aineistoa. Digiarkiston sisällön tuottamiseen voi jokainen sukututkija osallistua.

Kuvat on enimmäkseen digitoitu skannaamalla mikrofilmien ja -korttien käyttökopioista. Mikrofilmeillä olevat tuplakuvat on jätetty pois. Digikuvien laatu riippuu mm. mikrofilmin kunnosta, käytettävissä olevasta laitteistosta ja ohjelmistosta sekä skannaajan taidoista ja kokemuksesta. Viime vuosina on alettu kuvata yhä enemmän kirkonarkistoja ja muuta aineistoa alkuperäislähteistä seurakunnissa ja maakunta-arkistoissa kuvien selkeyden takia.

Kuvat käsitellään verkkoon sopiviksi (n. 500-1000 kt). Suosittelemme laajakaistayhteyden käyttämistä kuvia katsellessa. Yleisesti käytettävässä Digiarkistossa aineisto on tietosuojavaltuutetun suosituksen mukaan 125 vuotta vanhempaa arkistomateriaalia. Kirkonkirjojen kuvat hakemistosivuineen löytyvät paikkakunnittain ja maakunnittain. Jäsenille käytössä olevassa ja siten jäsenyyttä edellyttävässä kuvatietokannassa on myös 100-125-vuotiaita kirkonarkistoja sekä valtionhallinnon aineistoa (mm. tuomiokirjoja ja sotilaslähteitä) että yksityisarkistoja.
Suureen osaan aineistoa on lisätty kuvakohtainen hakemistosivu esim. rippikirjoissa kylien ja talojen nimet. Nämä nimet on pyritty kirjaamaan kirjoitusasuisina ja niiden oikeellisuus vaihtelee; ne auttavat löytämään nopeammin etsittävät kuvat. Kylän ja talon oikea nimi kannattaa aina varmistaa kuvasta.

Kuka tahansa paikkakuntaa tai vanhoja käsialoja tunteva voi lähettää täydennyksiä ja korjauksia näihin hakemistosivuihin tallennuslomakkeella. Tervetulleita ovat myös mikrofilmien valmiit sisällysluettelot. Ota yhteyttä info-osoitteeseemme.

Tutustu myös Digi-Wikiin, jossa voit tutkia tai lisäillä paikkakuntakohtaisia tietoja. Esim. Hiitola

 

 

Copyright © SSHY 2004-2014