> Paikkakunnittain > Maakunnittain > Ohjeet
Arkistot - Arkiv - Archives


     - Ohjeet
Sivu päivitetty

Digiarkisto on Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen (SSHY) harrastajavoimin ylläpitämä kuva-arkisto, jonka sisällön tuottamiseen kaikki voivat osallistua. Suurin osa aineistosta kuvataan nykyisin alkuperäisaineistosta, mutta myös mikrofilmien ja -korttien käyttökopioita skannataan edelleen jossain määrin. Kuvaamisen jälkeen kuvat käsitellään verkkoon sopiviksi.

Kaikille julkisessa Digiarkistossa aineisto on yli 125 vuotta vanhaa aineistoa kirkonarkistoista. Kirkonkirjojen kuvat hakemistosivuineen löytyvät paikkakunnittain ja maakunnittain. Julkisesti käytettävä aineisto on saatavilla myös Suomen Sukututkimusseuran Historiakirja-tietokannan (HisKi) hakulinkkien kautta.

Jäsenille käytössä olevassa kuvatietokannassa on myös 100-125-vuotiaita kirkonarkistoja, yli 50 vuotta vanhoja kuolleiden ja haudattujen luetteloita, valtionhallinnon aineistoa (mm. tuomiokirjoja, sotilaslähteitä ja matrikkeleita sekä vankiloiden ja poliisilaitosten aineistoja) ja yksityisarkistoja.

Valtaosaan aineistoa on lisätty kuvakohtainen hakemistosivu niin, että esimerkiksi rippikirjoissa ovat kylien ja talojen nimet. Nämä nimet on pyritty kirjaamaan kirjoitusasuisina ja niiden oikeellisuus vaihtelee; ne auttavat löytämään nopeammin etsittävät kuvat. Kylän ja talon oikea nimi kannattaa aina varmistaa kuvasta.

Kuka tahansa paikkakuntaa tai vanhoja käsialoja tunteva voi täydentää hakemistoja verkossa jäsensivujen kuvatietokannassa Muokkaa-komennon avulla. Hakemistoihin otetaan vastaan täydennyksiä ja korjauksia myös tallennuslomakkeella. Ota siinä tapauksessa yhteyttä info-osoitteeseemme.

Tutustu myös Digi-Wikiin, jossa voit tutkia tai lisäillä paikkakuntakohtaisia tietoja. Esim. Hiitola

 

 

Copyright © SSHY 2004-2014