Tule mukaan talkoisiin!

Arkistomateriaalin saaminen internettiin on valtava hanke. Sinäkin voit olla mukana viemässä asiaa eteenpäin monella tavalla.

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä!

Alkuperäiskuvaajaksi

Vapaaehtoisemme ovat kuvanneet monenlaista alkuperäismateriaalia mm. kirkonarkistojen, tuomiokuntien sekä valtiollisten ja kunnallisten viranomaisten alkuperäisaineistoista. Kuvauksia tehdään sekä arkistoissa että seurakuntien tiloissa. Originaaliaineistoa pyritään kuvaamaan sen selkeyden ja luettavuuden takia. Yhdistyksellä on kuvausasemia, jotka ovat siirrettävissä paikkakunnalta toiselle tarpeen mukaan. Lisätietoa saat osoitteesta info (at) sukuhistoria.fi ja Digitointi-osiosta.

Skannaajaksi

Kuvien skannaamiseen ja tallentamiseen voit osallistua, jos käytössäsi on mikrofilmiskanneri. Mikrofilmiskanneria voit kysellä kirjastoista. Kysy, onko kirjastossasi laitteistoa, jolla voit tallentaa mikrofilmiltä tai -kortilta kuvat esim. USB-muistitikulle tai ulkoiselle kovalevylle. SSHY:llä on mikrofilmiskannereita, joiden lainausmahdollisuutta voit tiedustella osoitteesta info (at) sukuhistoria.fi. Lisätietoa skannauksesta löytyy Digitointi-osiosta.

Hakemiston tekijäksi

Kun liityt jäseneksi, saat mahdollisuuden täydentää hakemistoja kuvatietokannassa. Jos tunnet hyvin jonkin paikkakunnan tai osaat lukea vanhaa käsialaa, voit osallistua tähän toimintaan. Kuvatietokannan kuvasivun yläreunassa on Muokkaa-linkki, jonka kautta kommentin voi lisätä. Ohjeita hakemiston tekoon löytyy myös kotisivujemme Digitointi-osiosta.

Hakemistoja voi täydentää myös erillisillä hakemistolomakkeilla. Niiden hankintaan ja täyttöön opastetaan Digitointi-osiossamme. Joskus saamme samaan aikaan parikin hakemistoa yhteen kirjaan. Keskustelufoorumin Hakemistot-osiossa jokainen voi listata puuttuvia hakemistoja ja tehdä varauksia niiden täyttämiseen. Ne, jotka eivät halua nimeään julki, voivat tehdä varauksen infon kautta.

Yhdistysihmiseksi

Kaipaamme ripeitä yhdistysihmisiä viemään yhdistyksen toimintaa eteenpäin, esim. esittelemään työtämme mm. messuilla ja muissa tapahtumissa. Jos yhdistys tuntuu niin tutulta, että voit kertoa sen toiminnasta muille, ota yhteys infoon.

Ohjelmoijaksi

Projektimme tietoja viedään MySql-tietokantaan PHP:tä käyttäen. Jos osaat käyttää MySql-tietokantaa ja PHP:tä, olet tervetullut mukaan osallistumaan.