> Paikkakunnittain > Maakunnittain > Ohjeet
Arkistot - Arkiv - Archives


     - Ohjeet
Sivu päivitetty 15.01.2006

Digiarkisto on Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) harrastajavoimin ylläpitämä kuva-arkisto.

Digitoijat ovat harrastajasukututkijoita, jotka digitoivat itseään kiinnostavaa aineistoa. Digiarkiston sisällön tuottamiseen voi jokainen sukututkija osallistua.

Kuvat on useimmiten digitoitu skannaamalla mikrofilmien käyttökopioista. Mikrofilmeillä olevat tuplakuvat on jätetty pois. Digikuvien laatu riippuu mm. mikrofilmin kunnosta, käytettävissä olevasta laitteistosta ja ohjelmistosta sekä skannaajan taidoista ja kokemuksesta.

Kuvat käsitellään verkkoon sopiviksi (n. 500-1000 kt). Suosittelemme laajakaistayhteyden käyttämistä kuvia katsellessa. Digiarkiston aineisto on tietosuojavaltuutetun suosituksen mukaan 125 vuotta vanhempaa arkistomateriaalia.

Tällä hetkellä Digiarkistosta löytyy pääasiassa kuvia kirkonkirjoista. Esim. rippi- ja lastenkirjoista, jotka ovat näin helposti tutkittavissa ajan kanssa kotona. Kirkonkirjojen kuvat hakemistosivuineen löytyy paikkakunnittain ja maakunnittain. SSHY:n jäsenillä on mahdollisuus hakea kuvia myös tietokannasta.

Osaan aineistoa on lisätty kuvakohtainen hakemistosivu esim. rippikirjoissa kylien ja talojen nimet. Nämä nimet on pyritty kirjaamaan kirjoitusasuisina ja niiden oikeellisuus vaihtelee; ne auttavat löytämään nopeammin etsittävät kuvat. Kylän ja talon oikea nimi kannattaa aina varmistaa kuvasta.

Kuka tahansa paikkakuntaa tai vanhoja käsialoja tunteva voi lähettää täydennyksiä ja korjauksia näihin hakemistosivuihin tallennuslomakkeella. Yksittäisen talon tms. nimen korjaamiseen ei ole tällä hetkellä ole mahdollisuutta. Tervetulleita ovat myös mikrofilmien valmiit sisällysluettelot. Ota yhteyttä info-osoitteeseemme.

Tutustu myös Digi-Wikiin, jossa voit tutkia tai lisäillä paikkakuntakohtaisia tietoja. Esim. Hiitola

 

 

Copyright © SSHY 2004-2008